- Tips & Weetjes

[ Corvid-19 Update ]

Ik heb last van mijn voeten en alle pedicurepraktijken zijn gesloten, wat nu?

Hierover zegt ProVoet ( brancheorganisatie voor de pedicure)

Wegingskader ‘medisch noodzakelijke voetzorg’ door medisch pedicure

ProVoet heeft bevestiging van de overheid en de Landelijke Vereniging van Huisartsen (LHV) dat medisch pedicures geen verwijzing van de huisarts nodig hebben. Dit geldt alleen voor medisch noodzakelijke voetzorg van niet-gecontracteerde voetzorg bij cliënten die voor de coronacrisis al onder behandeling waren bij de medisch pedicure. Dit houdt in dat de medisch pedicure vanuit haar professionaliteit, visie en competenties kan bepalen of, ten tijde van COVID-19 én binnen de gestelde kaders van de overheid en ProVoet, voetzorg medisch noodzakelijk is.

Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat door het uitvoeren van de medisch noodzakelijke voetzorg complicaties bij de cliënt kunnen worden voorkomen, waardoor de eerste- en tweedelijnszorg niet extra worden belast. 

Let op: voor gecontracteerde voetzorg is de podotherapeut leidend bij de indicatiestelling van medisch noodzakelijke voetzorg.

Wanneer is er sprake van medisch noodzakelijke voetzorg?

  1. Een ingroeiende nagel of traumanagel die zonder behandeling risico heeft op ontsteken.
  2. Een likdoorn die zonder behandeling dreigt te gaan ontsteken.
  3. Eelt of kloven waarbij zonder behandeling verhoogd risico is op onderhuidse bloedingen of ulcus.
  4. Open kloven bij personen met risicovoeten (diabetes mellitus, vaatlijden, reumatische aandoeningen, kanker, neurologische aandoeningen).
  5. Een achterliggende aandoening* waarbij het risico op complicaties aanwezig is als er geen behandeling zal plaatsvinden. 
  6. Een hypertrofische nagel die als gevolg van extreme dikte in de huid drukt en zonder behandeling zal leiden tot een ontsteking. 
  7. Voetzorg bij personen met diabetes mellitus en zorgprofiel 3 en 4 en uitsluitend na overleg met de gecontracteerde podotherapeut of hoofdbehandelaar en alleen in die situatie waar het niet behandelen zal leiden tot onomkeerbare complicaties. 

*Diabetes mellitus, reumatische aandoening, kanker, hart- en vaatziekten, neurologische aandoening, longaandoening, bloedstollingsproblematiek, wondgenezingsproblematiek, verstoorde immuniteit.

[ Vanaf 17 aug. staan we weer voor jullie klaar ]

Nog heeeel eventjes wachten en dan staan we weer voor jullie klaar.

We verheugen ons op jullie komst.

[ ZWANGERSCHAPSVERLOF 👶🏼 ]

En dan is het zover.

Vanaf vandaag 20 april zou mijn zwangerschapsverlof ingaan.

Helaas zitten we noodgedwongen al weken thuis en zal ik nu toch echt proberen te genieten van mijn verlof hoewel dat wel lastig is in deze bizarre periode.

Via onze Facebook pagina en website http://www.feetbackhengelo.nl/ kunt u ons volgen wanneer de praktijk weer geopend is.

Iedereen bedankt voor de lieve cadeautjes en de gelukswensen en tot gauw!

 

[ SAMENLOOP VOOR HOOP ]

Dat wordt super gezellig....
Kom allemaal naar het FBK stadion as vrijdag vanaf 18.00 tm zaterdag 18.00 de Samenloop voor loop 💜

 

[ TIPS VOOR UW VOETEN ]

✔️ Het wassen van de voet:

Misschien vindt u het heerlijk om dagelijks uw voeten onder te dompelen in een warm bad. Ontspannend is dit zeker echter let er op dat u niet te lang blijft zitten. Uw voeten kunnen namelijk ernstig uitdrogen met als gevolg, een droge huid. Een te droge huid is een grote veroorzaker van wondjes en kloofjes, die op hun beurt weer een perfecte plek zijn voor een schimmel om zich te nestelen.
U kunt uw voeten dus het beste dagelijks wassen met handwarm water, zonder zeep. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen, en trek pas na een paar minuten de sokken aan. Zo kunnen uw voeten extra drogen.

✔️Vochtregulerende crème:
Niet alleen uw handen maar ook uw voeten kunnen een lekkere vocht inbrengende crème gebruiken. Breng de crème dagelijks aan op de gehele voet. Laat de crème goed intrekken en trek dan pas de sokken aan.

✔️Het voorkomen van ingegroeide teennagels:
Een juiste techniek voor het knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik een goede nagelknipper en knip de nagels recht af. Let er op dat u de nagels niet te kort knipt en knip ze nooit rond af. Loop alleen op goede schoenen met een perfecte pasvorm. Slecht zittende schoenen kunnen druk uitoefenen op de nagels waardoor ze kunnen ingroeien. Mocht dit gebeuren laat dit dan zo snel mogelijk behandelen.

✔️Schimmelinfectie aan de huid of aan de nagels:
Laat een schimmelinfectie aan de nagels behandelen bij Medisch Pedicure FeetBack.

✔️Tot slot, Koop goede schoenen:
Het is al eerder genoemd maar het lopen op goede schoenen is een absolute must. Koop geen schoenen die te strak zitten alleen omdat ze mooi staan. Uw voeten verdienen het om verwend te worden. U loopt er tenslotte de gehele dag op. Wanneer u schoenen gaat kopen kunt u het beste in de namiddag gaan. Uw voeten zwellen gedurende de dag altijd wat op. Let u bij de aanschaf van de schoen ook zeker op de breedte. (neem vooral geen grotere maat om de breedte te willen aanpassen)

Cadeaubon, Leuk om te geven en leuk om te krijgen.

Privacy policy

                                                   Homepage Autoriteit Persoonsgegevens

Privacy policy

Vanaf 25 mei 2018 moeten alle bedrijven die omgaan met persoonsgegevens, voldoen aan de nieuwe privacy wetgeving AVG die dan van kracht is. Bij uw bezoek aan mijn Medisch pedicure praktijk, overhandig ik u een formulier waarin ik uw toestemming vraag te tekenen om uw persoonsgegeven die nodig zijn om een afspraak te maken, het bijhouden van uw persoonlijke klantenkaart en om facturen aan te maken in mijn administratie programma.
Ook heb ik een officiële AVG registratie aangevraagd via Provoet, de branche organisatie, zodat ik kan aantonen dat ik voldoe aan de vereiste voorwaarden van de nieuwe wet.

Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande link https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avgVoor uw gemak en mijn veiligheid is pinnen mogelijk.

Behandelingen vinden uitsluitend plaats volgens afspraak

Telefonisch een afspraak maken?  06 27 55 86 88

U kunt bellen voor een afspraak tijdens de openingstijden. Tijdens een behandeling kan ik de telefoon niet beantwoorden. Het is daarom van belang te weten dat u het beste altijd de voicemail kunt inspreken,ook bij afmeldingen,zodat ik u direct terug kan bellen zodra de gelegenheid zich voordoet.

Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier dat u onder het kopje 'meer' kunt vinden. Als u een afspraak wilt inplannen,vult u dan naast Vraag/Verzoek/Afspraak aanvragen ook in: * De soort behandeling die u wenst / * De tijd die u het liefst zou willen maar ,ook 1 of 2 alternatieven.

Ik zal uw bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Wij hebben een samenwerking met:

https://podotherapeut.nl/

 


Afspraken maken en wijzigen

Voor een goede behandeling is de juiste voorbereiding noodzakelijk. Daarom behandelen wij uitsluitend op afspraak. Voor het maken, wijzigen of annuleren van afspraken kunt u ons telefonisch, via app, of mail bereiken.

AVG Toestemmingsformulier

Wij moeten volgens de AVG wet die per 25 mei 2018 is ingegaan, toestemming vragen aan onze klanten met betrekking tot het afnemen van gegevens. U moet hiervoor een formulier voor akkoord tekenen zodat wij deze bij uw gegevens in ons klantenbestand kunnen toevoegen. Dit hoeft maar eenmalig gedaan te worden. Wij danken u voor uw medewerking.

Medisch Pedicure FeetBack Hengelo
Kettingbrugweg 48
7552 CW Hengelo ( ov )

T.  06-27558688
E.  feetbackhengelo@gmail.com
KvK nr.  65504461
BTW nr.  NL001748902B48Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website